Leading Interior Design Company in Kenya

Leading Interior Design Company in Kenya

General Electric – Watermark Park, Karen

GE engaged the London architectural & interior design firm, tp bennett, to come up with the design concept for the new training facility.The look and feel for the reception area and break-out areas are defined by a timber-slat ceiling &wall features with accents of yellow. In the reception, this forms the back drop for the GE logo in stainless steel, the custom designed reception desk and the LDC screen. These spaces are complemented by surface mounted light fittings recessed in-between the ceiling slats, special pendants and natural day light that filters through from the main entrance lobby and garden around the break-out space.

The design team worked with GE’s marketing and branding team to develop a series of large scale healthcare related images to enrich the corridor, imaging rooms and classrooms.

The large classroom has a Video Conferencing system integrated into GE’s network for carrying out trainings across miles.

The partitioning system for the imaging rooms comprises of a double gypsum sheet construction to both sides of the partition with 2mm thick lead sheet lining in-between. Attention was paid to properly overlap the lead sheets with special lead sheet boxes made for the openings that had to be made in the partitions for sockets and switches.

The doors are fire rated oak veneered doors with those to the imaging rooms having a 2mm thick lead sheet lining to the door leaf and architrave frame.

The look and feel for the reception area and break-out areas are defined by a timber- slat ceiling & wall features with accents of yellow. In the reception, this forms the back drop for the GE logo in stainless steel, the custom designed reception desk and the LCD screen. These spaces are complemented by surface mounted light fittings recessed in-between the ceiling slats, special pendants and natural day light that filters through from the main entrance lobby and garden around the break-out space.

Since 2011, GE Africa’s Sub-Saharan Headquarters has been located in Nairobi. The headquarters is now home to over 140 employees. This contemporary office interior has a fresh energetic vibe, inspiring creativity in its visitors and enabling a discourse for GE’s messages which are displayed throughout the Centre. The power and energy of GE is subtly communicated through the material finishes and design. Ceilings and floor patterns are directional and dynamic, indicating energy and vision.
 
Client | General Electric
Year of Completion | 2016

category

Corporate